concerten

Jaarlijks worden er 6 tot 8 hoogwaardige klassieke concerten gehouden in de Laurentiuskerk.

Met name het concert van violiste Emmy Verhey (2013) was een groot succes.
Ook het concert "Thús mei Kryst” (2015) en (2016) van Tetsje van der Kooi, begeleid samen met rasverteller Aart Staartjes speelde zich af in een bijna uitverkochte kerk.
Voor het concert van Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal (2016) moesten
er extra stoelen worden bijgezet.

De toegangsprijs voor de concerten bedraagt € 15,- (vrienden € 10,- ,
kinderen € 5).
Reserveren via het reserveringsformulier of bij Otto Roelofsen , tel. 0517-642141/ 06-30873617. of o.roelofsen@hetnet.nl


Concerten 2019

Zondag  28 apr           Nederlands Barokconsort klavecimbel, altblokfluit/traverso en viola da                               

                                     gamba

Het Nederlands Barokconsort

bestaat uit een collectief van musici, die zich onder leiding van Jan Kleinbussink inzetten voor de realisering van de authentieke klankcultuur en uitvoeringspraktijk van de 17de en 18de eeuwse barokmuziek en in concerten hun enthousiasme delen met belangstellende luisteraars en muziekbeoefenaars.
De instrumentalisten binnen het collectief zijn allen beroepsmusici met een internationale beroepspraktijk. Zij bespelen originele historische instrumenten of zorgvuldig gebouwde eigentijdse kopieën. De vocalisten, die zijn verbonden aan het consort zijn ervaren en geschoolde amateurzangers.
De bezetting van het ensemble wisselt per productie, afhankelijk van het gekozen repertoire en kan variëren van twee tot wel vierentwintig musici. Naast de barokke hof- en kamermuziek in rijke gevarieerdheid vormt de uitvoering van het vocaal- instrumentale oeuvre van Joh. Seb. Bach en steeds opnieuw terugkerend zwaartepunt in het repertoire. Sascha Mommertz
is momenteel een der vooraanstaande blokfluitisten in Nederland. Hij studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium, o.a. bij Jeanette van Wingerden en Peter van Heyghen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na de conservatoriumstudie volgde een oriëntatie op de traverso via een privéstudie bij o.a. Ricardo Kanji.
Hij is enkele jaren verbonden geweest als hoofdvak blokfluit docent aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Momenteel concentreert zijn lespraktijk zich aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten (voor blokfluit, traverso en coaching barokensembles).

Cassandra Luckhardt
Sinds Cassandra de Prijs voor de meest belovende individuele musicus won tijdens het Internationale Van Wassenaer Concours, heeft ze een internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus op cello en viola da gamba. Ze trad op met het The Academy of Ancient Music, Amsterdam Baroque Orchestra, The King’s Consort, Musica ad Rhenum en Il Complesso Barocco. Ze concerteerde in heel Europa, China, Australië, Japan, Rusland, Israël, de VS en Nederland, haar geadopteerde thuisland. In 2015 trad ze op als soliste met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Jan Kleinbussink
behorend tot de tweede generatie oude muziekspecialisten in Nederland, organist en klavecinist, was meer dan vijftien jaar hoofd van de afdeling Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontwikkelde ook de masteropleidingen uitvoerend en pedagogisch musicus en de academische artistieke onderzoeksprogramma's aan dit instituut.
Naast de eigen concertpraktijk werkt hij als continuo-speler op orgel en klavecimbel al decennialang samen met Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir in vele concerten in Europa, Amerika en Japan en bij diverse CD- opnames met werken van o.a. Bach, Handel, Charpentier, Purcell.
Hij geeft momenteel concerten als solist en als leider van de Nederlandse barok consort en geeft lezingen, cursussen en masterclasses in de renaissance- en barokmuziek. Als graag geziene gastdirigent leidt hij tevens oude muziek-producties bij enkele ensembles.
 

      Werken Händel, Philidor, Telemann,Dieupart en J.S. Bach


Vrijdag  7 juni               Marietta Petkova piano - Chopin, Debussy 

Zondag  22 sep             Van Swieten Society fortepiano, viool, altviool, cello - Beethoven

Zondag  20 okt             Hobokwartet Driekwartplus hobo, viool, altviool en cello 

Zondag  17 nov             Shunske Sato, viool en Shuann Chai, piano 

Zondag 9 feb 2020       Carel Kraayenhof, bandoneon  en Juan Pablo Dobal, piano.