concerten

Jaarlijks worden er 6 tot 8 hoogwaardige klassieke concerten gehouden in de Laurentiuskerk.

Met name het concert van violiste Emmy Verhey (2013) was een groot succes.
Ook het concert "Thús mei Kryst” (2015) en (2016) van Tetsje van der Kooi, begeleid samen met rasverteller Aart Staartjes speelde zich af in een bijna uitverkochte kerk.
Voor het concert van Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal (2016) moesten
er extra stoelen worden bijgezet.

De toegangsprijs voor de concerten bedraagt € 12,50 (vrienden € 9,- ,
kinderen € 5).
Reserveren via het reserveringsformulier of bij Otto Roelofsen , tel. 0517-642141/ 06-30873617. of o.roelofsen@hetnet.nl


Concerten 2018
   
18 november : Ensemble Odyssee ("In Freundschaft”) : internationaal barokensemble met violen, violine, altviool, cello, hobo, blokfluiten en klavecimbel.

Barok Ensemble Odyssee in Laurentiuskerk Kimswerd. Op zondag 18 november vanaf 15.30 uur concerteert het Internationaal Barok Ensemble Odyssee in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Het in Amsterdam gevestigde Ensemble bestaat geheel uit aan een (Nederlands) conservatorium afgestudeerde barok-specialisten. Deze internationale spelers, alle actief als freelance musici in heel Europa, gaan bewust met hun achtergrond om : ze vinden het belangrijk om de idealen van hun leermeesters hoog te houden, maar zien het ook als noodzakelijk om in de zich telkens veranderende muziekwereld een eigen aanpak te vinden. Ensemble Odyssee biedt een gefundeerde en toch frisse kijk op de muziek, gaat kritisch om met de interpretatie van bekende werken en stelt zichzelf ten doel om een concert op eerlijke en natuurlijke wijze voor elk publiek zo toegankelijk mogelijk te maken. Hun ensemblespel is op talrijke CD’s vastgelegd. De bezetting van Ensemble Odyssee bestaat uit de volgende musici : Anna Stegman (blokfluit solo),Georg Fritz (hobo solo, blokfluit), Eva Saladin (viool solo – concertmeester), Andrea Friggi (klave- cimbel), Ivan Iliev , en David Alonso Molina, viool), Zdenka Prochazkova, altviool, Agnieszka Oszanca, violoncello) . In de maand november is Ensemble Odyssee op tournee door Nederland. Naast concerten te o.a. Amsterdam, Zaandam, Heiloo, Leusden en Maastricht speelt men , als enige plaats in Noord-Nederland, op 18 november in Kimswerd. Op het vijfdelige programma staan composities van G.P.Telemann (Suite in e) , J.S. Bach (Concerto In d en Concerto in F), J.F. Fasch (Concerto in d) en Chr. Graupner (Ouverture in F).Voor meer informatie en reserveringen (ten zeerste aanbevolen!) www.laurentiuskerkkimswerd.nl en www.ensembleodyssee.com.

De concerten vinden plaats in de Laurentiuskerk te Kimswerd, meestal op de zondagmiddag, aanvang 15.30 uur met uitzondering van de concerten op
 
Website : www.laurentiuskerkkimswerd.nl
Contactpersoon : Otto Roelofsen
o.roelofsen@hetnet.nl  
otto-roelofsen@yandex.ru  
Tel. 0517642141 06-30873617 00789118208318(Rusland)


18 november 2018

15:30 - 17:25 uur

Het Internationaal Barok Ensemble Odyssee
geeft op 18 november een concert.
Het ensemble kent de volgende musici : Anna Stegman (blokfluit solo),Georg Fritz (hobo solo, blokfluit), Eva Saladin (vioolsolo – concertmeester), Andrea Friggi (klave-cimbel), Ivan Iliev , en David Alonso Molina, viool),Zdenka Prochazkova, altviool, Agnieszka Oszanca, violoncello) .

Reserveren klik hier